ROLEX BIJ WATCHES & WONDERS 2023

2023 was niet anders, behalve dat met niet één maar twee merklegendes dit jaar een aantal belangrijke mijlpalen bereikten, de gissingen op internet waren iets beter onderbouwd dan normaal.

De nieuwe Daytona
De eerste van de jarige jongens was de beroemde chronograaf van Rolex, de Daytona. Oorspronkelijk uitgebracht in 1963, dit jaar is het zijn 60e verjaardag, een evenement dat wordt gekenmerkt door een nieuwe collectie met een aantal subtiele ontwerpaanpassingen en een nieuwe beweging.

De nieuwste ref. De 126XXX-serie omvat in totaal 32 replica horloges rolex, met alle drie de smaken goud, samen met Rolesor, twee zeer begeerlijke stalen modellen en nog een paar eersteklas platina-stukken met een nog nooit eerder vertoonde toevoeging .

De Daytona is lange tijd het meest diverse lid van de Rolex Professional Collection geweest, en deze generatie is niet anders.

Naast het volledige assortiment metalen dat wordt aangeboden, is er een kleine selectie van wijzerplaatkleuren om uit te kiezen (er zullen er zeker binnenkort nog veel meer worden toegevoegd) en elk van de goudstukken is verkrijgbaar met randen in hetzelfde metaal als de kast of gemaakt van Cerachrom.

Elke maart rolt de nerd-a-palooza Watches & Wonders, voorheen bekend als SIHH, Genève binnen, met tientallen van ‘s werelds toonaangevende uurwerkmerken in zijn kielzog.

De vakbeurs van de horloges replica en juwelenindustrie, het is uitgegroeid tot het El Primero-evenement op het circuit en is nu de grootste expo in zijn soort waar ook ter wereld.

Hier komen media, retailers, verzamelaars en het grote publiek samen en hier kunnen de belangrijkste fabrikanten pronken met hun nieuwste creaties.

Dit jaar waren er 48 tentoongestelde horlogemakers, waaronder Patek Philippe, A Lange & Sohne, Cartier, Chanel, IWC en natuurlijk Rolex.

Watches & Wonders fungeert nu als de jaarlijkse showcase voor Rolex om zijn handwerk te tonen na de ondergang van Baselworld, en het merk maakt een derde uit van de Watches & Wonders Geneva Foundation, een non-profitorganisatie die in 2023 is opgericht samen met de Richemont Group en Patek. Het WWGF promoot uitmuntende replica horloges rolex over de hele wereld door zowel online als ter plaatse tentoonstellingen te organiseren, zowel in Genève als internationaal.

Wat bracht Rolex naar het feest?
De aanloop naar een grote onthulling waarbij Rolex betrokken is, wordt altijd voorafgegaan door talloze geruchten op talloze uurwerkwebsites, die tevergeefs proberen te voorspellen wat de kroon het afgelopen jaar zou hebben bedacht.


Geplaatst

in

door